Zorgtoeslag

Sta je op het punt om 18 te worden? Dan is je zorgverzekering niet langer de verantwoordelijkheid van je ouders. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten en betalen van je zorgverzekering. Voor je verzekering moet premie aan de zorgverzekeraar worden betaald. Daarnaast geldt bij gebruik van bepaalde zorgvormen het verplicht eigen risico.

Je verzekering kost (jou) vanaf je 18e dus geld, maar mogelijk heb je recht op zorgtoeslag. Hoe hoog deze toeslag is, hangt af van jouw inkomen. Hoe lager je inkomen, hoe hoger de zorgtoeslag. Door zorgtoeslag aan te vragen, kan je maximaal € 88 per maand (2017) besparen op je zorgverzekering.

Het inkomen van je ouders speelt geen rol. Verder maakt het niet uit of je op jezelf woont of dat je nog thuis woont. Ook als je tijdelijk naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld voor een stage, loopt de zorgtoeslag gewoon door.


Hoe werkt het?

Wij berekenen gratis voor je of jij hiervoor in aanmerking komt. Als dit het geval is en jij geeft ons opdracht om de aanvraag in orde te maken, dan brengen wij een vergoeding in rekening.